Lagere energierekening, meer wooncomfort met spouwmuurisolatie

Bespaar op uw energierekening

  • Binnen 1 dag klaar en snel terugverdiend!
  • Bespaar maar liefst 10 kuub gas op elke vierkante meter metselwerk
  • Warmte in de winter, koelte in de zomer
Gratis online adviesgesprek Bekijk demonstratie video

Onze klanten beoordelen ons met een
8,5 (Bekijk beoordelingen)

Spouwmuurisolatie

Spouwmuurisolatie verbetert uw wooncomfort en zorgt voor een lage energierekening.

Spouwmuurisolatie in combinatie met kruipruimte isolatie en dakisolatie zorgt voor het grootste isolatie-effect en de grootste besparing. Een goed na geïsoleerde woning geeft u meer wooncomfort, lagere stookkosten en is beter voor het milieu.

Met spouwmuurisolatie bespaart u het snelste/meeste op uw energierekening.

Waarom heeft het isoleren van een spouwmuur het meeste rendement? Logisch: bij de meeste woningen heeft de gevel immers een groter oppervlak dan het dak, vloer, ramen en deuren bij elkaar. Met onze spouwmuurisolatie bespaart u daarom op elke vierkante meter metselwerk gemiddeld 10 kuub per m² gas, per jaar. Reken maar eens uit wat u dat oplevert! Wij rekenen graag samen met u uit, wat de besparing voor uw unieke situatie is.

Binnen 1 dag een zuiniger huis door spouwmuurisolatie!

1

Comfort Company op locatie voor spouwmuurisolatie

Comfort Company op locatie.
2

Gat in de voeg maken

Het aanbrengen van de gaten.
3

Comfort Company op locatie

Gaten in voeg waarbij stenen onbeschadigd blijven.
4

Gatenpatroon gevel

Het gatenpatroon in de gevel/spouwmuur.
5

Aanbrengen isolatie materiaal

Het aanbrengen van het isolatie materiaal.
6

Voegen van de gaten op kleur

Gat gevuld met EPS parels.
7

Comfort Company op locatie

Voegen van de gaten in kleur.
  • Binnen 1 dag klaar
  • Geen schade aan uw huis
  • 10 jaar garantie!
  • Bespaar tot  690,- per jaar

Maak een afspraak voor gratis en vrijblijvend advies


Heeft mijn woning een spouwmuur?

Het creëren van een spouwmuur is ontstaan in de jaren 20. Met als belangrijkste reden, weren van vochtdoorslag. Bij woningen na 1920 is er waarschijnlijk een spouwmuur aanwezig. Om dit makkelijk zelf te controleren meet u de dikte van de muur. Wanneer de muur tussen de 25 en 27 cm dik is, kunt u ervan uitgaan dat er een spouw aanwezig is. De dikte van de spouwmuur kunt u het makkelijkste meten bij de deuropening. Alle woningen gebouwd tussen 1920 en  ± 1975 zijn vanaf de bouw niet geïsoleerd.

Aangenaam en vochtvrij met het isoleren van uw spouwmuur

Het effect van onze hoogwaardige isolatieparels is meteen te merken in huis. De muren geven geen kou meer af en u heeft overal dezelfde aangename temperatuur. De isolatieparels van Comfort Company voorkomen dat vocht van buiten naar binnen dringt. Het omgekeerde laten de parels wel toe: vocht (dat in elke woning aanwezig is) trekt ‘door de muur’ van binnen naar buiten. Natuurlijk is op de eerste plaats voldoende ventilatie belangrijk, dat spreekt voor zich.

Behaaglijk en zuinig door spouwmuurisolatie van uw bestaande woning

Met spouwmuurisolatie van de Comfort Company bespaart u energie. Het is overal behaaglijk in uw woning terwijl u minder hoeft te stoken. En dit voelt u natuurlijk ook in uw portemonnee.

Wat is de beste spouwmuurisolatie?

Er zijn diverse materialen om een spouw te isoleren, maar wat is nu de beste spouwmuurisolatie?

De beste isolatie voor uw spouwmuur is afhankelijk van de breedte van de spouwmuur.  Wij werken met eigen Comfort Parels, Comfort Plus parels en met de inblaas wol van Knauf Supafil. Bij ons adviesgesprek beoordelen wij de spouwmuur, bespreken wij uw voorkeur en geven wij ons advies voor het toe te passen isolatiemateriaal.

Knauf Supafil inblaas wol en onze Comfort Plus parels zijn gelijk qua prijs en isolatiewaarde.
Knauf Supafil inblaas wol scoort hoger op geluidsisolatie. De Comfort Plus Parels zijn extra vochtregulerend en in een smallere spouwmuur toe te passen.

Zijn er ook nadelen bij spouwmuurisolatie?

Spouwmuurisolatie kent geen nadelen. Het is alleen niet bij elke woning mogelijk om de gevel te isoleren. U kunt heel eenvoudig controleren of uw woning geschikt is voor spouwmuurisolatie door een aantal vragen te beantwoorden.
Check of uw woning geschikt is voor spouwmuurisolatie.

Als de spouwmuurisolatie goed is uitgevoerd, levert dit alleen maar voordelen op. Het is wel belangrijk om uw woning na het isoleren, goed te ventileren. Ventilatie is noodzakelijk om de isolatie optimaal te laten redeneren.

Hoe kunt u uw woning het best ventileren?

Dagelijks heeft een woning ongeveer 30 minuten aan ventilatie nodig. Dit doet u door twee ramen tegen elkaar open te zetten om zo ’trek’ te creëren. Vooral de koele, droge lucht in de winterperiode moet ervoor zorgen dat uw huis goed wordt geventileerd. De koele, droge lucht wordt sneller verwarmd in de winter dan de klamme vochtige lucht in de zomer.

Wat is het verschil tussen een Rd waarde en een Rc waarde?

Een R waarde is een rekenmethode om de isolatiewaarde te bepalen. Hierbij wordt een onderscheid gemaakt tussen een Rd waarde en een Rc waarde. De Rd waarde geeft aan wat de waarde is van het isolatieproduct plus het aantal centimeters van het isolatiemateriaal. De Rc waarde geeft aan wat de waarde is van het isolatieproduct, plus het aantal centimeters van het isolatiemateriaal en houdt rekening met de isolatiewaarde van het toegepaste bouwmateriaal van de gevel.

Wist u dat…

  • spouwmuurisolatie interessant is voor woningen die tussen 1920 en 1975 zijn gebouwd. Deze woningen hebben bij de bouw geen spouwmuurisolatie meegekregen. Woningen gebouwd voor 1920 hebben vaak helemaal geen spouwmuur.
  • isolatie soms ontbreekt bij huizen die tussen 1920 en 1976 zijn gebouwd met een bouwvergunning voor 1975.
  • als spouwmuurisolatie bij u niet mogelijk is, u ook kunt kiezen voor gevelisolatie aan de binnenzijde of gevelisolatie aan de buitenzijde.
  • het rendement van spouwmuurisolatie vergelijkbaar is met 10% rente op een spaarrekening.